2014. február 8., szombat

A királyi ház titkai


A történet Szuk-dzsong király uralkodásának 7. évében, 1681-ben kezdődik, amikor az alacsony sorban élő boncsegéd okos és szép lánya, Dong-i egy holttestet talál. A halott egy magas rangú úr, nem egyedüli áldozata a királyi udvarban történő intrikáknak. A különböző érdekszövetségek szinte nyíltan csapnak össze a hatalomért, félrevezetve a királyt, és becsületes tanácsadóit. A szegényeket egyedül a Penge Szövetség védelmezi, amelyet - az ármánykodásoknak köszönhetően - bűnbakként kezelnek a hatalmaskodók. Így Dong-i hamarosan elveszti családját, de nem feledkezik meg édesapjának tett utolsó ígéretéről, és kideríti az igazságot, tisztára mossa édesapja és testvére nevét. Mindeközben felnőtt hölgyként szépségének és eszének köszönhetően képes a legnagyobb magasságokba emelkedni a királyi udvarban, ahol a mindennapos hatalmi harcok nemcsak izgalmassá, de olykor veszélyessé is teszik az életet. Izgalmas, cselekményes, fordulatos és rendkívül látványos kosztümös sorozat, melyben a királyi család nő tagjainak életét is részletesebben megismerhetjük.
További információk : hotdog.hu
rendező: Sang-hyub Kim, Lee Byung Hoon
forgatókönyvíró: Kim Yi Young
zeneszerző: Im Se-Hyeon

szereplő(k): 
Hyo-ju Han (Dong-i)
Jin-hi Ji (Szuk-dzsong király)
Ha-sun Pak (In Hjon királyné)
So-yeon Lee (Dzsang Ok-dzsong)
Soo-bin Bae (Csa Dzsun-szu)
Nah Seong-gyoon
Maeng Sang-hoon
Kim So-i
Tartalom :
Egyéb epizódok

A királyi ház titkai
Kattintson a képre!
Forrás :
port.hu 

A királyi ház titkai (koreaiul: 동이, (Dongi)) televíziós sorozat, amelyet a dél-koreai MBC TV (Munhwa Broadcasting Corporation) csatorna készített 2010-ben. A sorozatot a Kjonggi tartmányban található MBC Dramia filmstúdióban forgatták korhű díszletben.
A sorozat egy alacsony származású lány történetét meséli el, aki 1670-ben született Cshö Hjovon (최효원)(1638–1672) és Namjang Hong asszony (난양 홍씨)(1639–1673) gyermekeként. Később Szukpin (숙빈 최씨) néven lett Szukcsong koreai király (조선 숙종) élettársa (rangban a királyné után következik), s ő adott életet a király gyermekeinek: Jongszu hercegnek (영수왕자) (1693. október 6. - 1693. december 13.), aki fiatalon elhalálozott, és Joning hercegnek (연잉군) (1694. szeptember 3. – 1776. március 5.), aki később Jongdzso (조선 영조) néven ült Korea trónján. Harmadik gyermeke halva jött a világra.
Teljes cikk : hu.wikipedia.org 

Bővebben '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése