2014. február 8., szombat

Szulejmán

Szulejmán televíziós sorozat.png
Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója nagyobb álmokat dédelget, mint amit Nagy Sándor valaha is el tudott volna képzelni. 26 évesen a világ meghódítására készül, és ezt elsősorban új módszerekkel próbálja elérni. Közben folyamatosan érkeznek az új szolgák és háremhölgyek a szultán palotájába, hogy a frissen trónra került uralkodó kedvére válogathasson. Így kerül az udvarba a gyönyörű Rokszolana, akinek a családját a tatárok lemészárolták. A háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát.
Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.
 
rendező: Yagmur Taylan, Durul Taylan
forgatókönyvíró: Meral Okay
zeneszerző: Soner Akalin, Fahir Atakoglu, Aytekin G. Atas
operatőr: Aydin Sarioglu
producer: Timur Savci

szereplő(k): 
Halit Ergenç (I. Szulejmán)
Nur Aysan (Mahidevran)
Okan Yalabik (Pargali Ibrahim Pasa)
Meryem Uzerli (Hürrem)
Nebahat Çehre (Ayşe Hafsa)
Selma Ergeç (Hatice)
Tansel Öngel (Alvise Gritti)
Filiz Ahmet (Nigar Kalifa)
Burcu Tuna (Gülnihal Hatun)


 Következő
 Következő 
 Szulejmán 
Következő 

Forrás : port.hu 

A Szulejmán (eredeti címen: Muhteşem Yüzyıl (muhteˈʃæm ˈjyzjɯl) egy főműsoridős, török, történelmi, televíziós szappanopera. A sorozat első évadja (2011. január 5.) a Show TV-n , a második évadtól a Star TV-n látható. A sorozat I. Szulejmán, az Oszmán Birodalom leghosszabb ideig uralkodó szultánjának életéről szól.
Magyarországon a sorozatot az RTL Klub kezdte vetíteni 2013. január 9-i premierrel.
Szulejmán televíziós sorozat.png 
Teljes cikk : hu.wikipedia.org 

Bővebben ' 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése