2014. február 8., szombat

A palota ékköve

Yun királynőt királyi parancsra méreg általi halálra ítélik. Az ítéletet végrehajtó katonák egyike, Seo Cheon-soo hazafelé indul, ám az úton baleset éri. Egy titokzatos öreg remete siet segítségére, aki különös jóslattal ajándékozza meg: sorsát három nő fogja meghatározni. Az elsőnek a halálát okozza, a másodikat megmenti, de miatta vész el, a harmadik pedig a vesztét okozza, de ezáltal sokakat megment.
A katona sokat töpreng a jóslaton, míg egy napon egy haldokló nőt talál a patak mentén. Kiderül, hogy a gyönyörű lány a palota egyik udvarhölgye, akit megmérgeztek. Cheon-Soo azonban épp időben érkezik.
Szereplő(k): 
Lee Yeong-ae (Seo Jang-geum)
Yang Mi-kyeong (Han udvarhölgy)
Park Chan-hwan (Seo Cheon-Soo, Jang-geum apja)
Kim Hye-seon (Park Myeong-yi, Jang-geum anyja)
Lim Hyeon-shik (Kang Deok-gu, királyi szakács)
Geum Bo-ra (Na Joo-daek, a felesége)
Han Ji-min (Sinbi)
Jin-hi Ji (Min Jung-ho)
Maeng Sang-hoon
Nah Seong-gyoon
Im Hyeon-sik
Lee Ip-sae
Kim So-i

Epizódok tartalma : Egyéb epizódok és
http://www.sanita0.eoldal.hu/

   
A palota ékköve
Kattintson a képre!
  Forrás : port.hu
A palota ékköve (koreaiul 대장금, magyaros átírásban Te Csánggum, nemzetközi átírásban Dae Janggeum) 2003-ban a dél-koreai MBC TV (Munhwa Broadcasting Corporation) csatorna által gyártott tévésorozat.
A palota ékköve világszerte hatalmas sikert aratott, sőt elindította a „koreai hullámot”,amely a 2000-es évek elején tetőzött Ázsiában.
Meghódította egész Európát is. Ezzel a sorozattal beindult a dél-koreai konyha sikere. A sorozat megjelenésével nagy érdeklődés indult el az addig nem nagyon ismert konyha iránt.
Magyarországon 2008. március 10-től mutatta be a Magyar Televízió. Ekkor még délelőtti műsoridőben vetítették, amikor nagyon kevesen néznek televíziót, de mivel ebben a műsoridőben nagy sikert ért el,a Magyar Televízió többször is megismételte már mindkét csatornáján, egyre magasabb nézettségi időben. 2008. augusztus 25-től, majd 2010 január 4-től március 19-ig a sorozatot megismételték. „A palota ékköve” Magyarországon is nagy sikert aratott, rengeteg internetes fórum is foglalkozik vele.
A palota ékköve c. filmsorozat koreai turisztikai látványosság is egyben, hiszen bemutatja a koreai népviseletet, a koreai ételeket, népszokásokat, a gyönyörű épületeket és a tradicionális gyógyítást.
Forrás : hu.wikipedia.org

Bővebben ' 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése