2015. január 1., csütörtök

Columbo


Hihetetlennek tűnik, de igaz: a TV-sorozatok talán legismertebb, de mindenképpen legkedveltebb nyomozója, a szakadt ballonkabátos, folyton szivarozó, rozoga járgánnyal közlekedő Columbo hadnagy immár közel négy évtizede küldi rács mögé a világ legagyafúrtabb gyilkosait.
Columbo, aki szokatlan kérdéseivel, problémáival és buldogokat is megszégyenítő kitartásával lassan felőrli a gyanúsítottak idegeit és megtalálja a legapróbb hibát is a majdnem tökéletesen kivitelezett gyilkossági ügyeknél, először 1968 februárjában bukkant fel az amerikai NBC televízióban, majd 1971-től elindult a mai napig töretlen népszerűségnek örvendő sorozat!  
rendező: Richard Irving 
Szereplő(k): 
Peter Falk (Colombo)
 

 Egyéb epizódok
Forrás : port.hu 

Columbo - Peter Falk
Kattintson a képre!

A Columbo (ejtsd: kolámbó, bár Magyaroszágon a kálámbó kiejtés terjedt el) amerikai bűnügyi tévéfilmsorozat, melyet Richard Levinson és William Link készített. A műsort az Egyesült Államokban 1971 és 1978 között rendszeresen, 1989 és 2003 között pedig hellyel-közzel sugározták. Címszereplőjét, Columbo hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági ügyosztályának nyomozóját Peter Falk alakítja. A sorozat epizódjait Magyarországon is sugározzák. A magyar változatban Columbo magyar hangját Szabó Gyula színművész adja.
Több információ hu.wikipedia.org 

Epizódlista >>>port.hu
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése